Vyprážané jablkové placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 30655x
Jablkové lievance s ovsenými vločkami podávame so škoricovým cukrom a zdobíme jogurtom alebo kyslou smotanou.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 4x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | zelené jablko |
2 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | jemné ovsené vločky s vlákninou |
3 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
škoricový cukor | |
kyslá smotana alebo jogurt | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame nahrubo. Vajcia rozšľaháme a postupne vmiešame hladkú múku a ovsené vločky. Nakoniec pridáme nastrúhané jablká a prepracujeme v stredne husté cesto. Na panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja, na ktorom pomocou malej naberačky tvoríme placky. Smažíme zvoľna z oboch strán dozlatista. Ešte horúce jablkovej placky posypeme škoricovým cukrom a podávame s kyslou smotanou alebo bielym jogurtom.
Komentáre k receptu Vyprážané jablkové placky (1 komentár)
-
michaela
25.February 2016 13:51
je to vinikajuce cesto.