Vyprážané filé z kapra
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 128070x
Viete, že vyprážaný kapor je vhodný na váš stôl kedykoľvek, nielen o Vianociach? Pripravte si filety, odstránite tak maximum kostí a kapor zachutí nielen vám.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kapor |
olej na vyprážanie | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
na obalenie: | |
300 g | strúhanka |
2 ks | vajcia |
200 g | hladká múka |
príloha: | |
zemiaky |
Postup prípravy receptu
Bez vnútorností a dobre očisteného kapra narežeme po chrbtici a filetovacím nožom mäso zrežeme pozdĺž rebrovej kosti. Odstránime plutvy. Získané filety naporcuje, dobre osolíme a okoreníme a necháme ich chvíľu uležať. Pripravené porcie obalíme v trojobale, smažíme je v rozpálenom oleji. Vyprážané filé z kapra podávame s varenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.