Vyprážané cuketové placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 47790x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | hladká múka |
150 g | métský hrubozrnný cibuľový saláma |
2 ks | vajcia |
350 g | cuketa |
4 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | solamyl |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cuketu riadne umyjeme a nastrúhame aj so šupkou nahrubo. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. V mise prepracujeme métský hrubozrnný cibuľový saláma s vajciami a vmiešame nastrúhanú cuketu, cesnak, soľ a korenie. Prikryjeme tanierom a necháme asi 15 minút odstáť. Až zmes zvodnatí, vmiešame múku a solamyl. Lyžicou na rozpálenom oleji tvoríme placky, ktoré pozvoľna pečieme z oboch strán do ružova. Vyprážané Cuketové placky podávame teplé, obložené zeleninou a zdobené bylinkami. Obmena: Vyprážané Cuketové placky, bez pridania salámy, sú výbornou prílohou k pečeným mäsám alebo ako samostatný pokrm pre vegetariánov.