Vyprážané cesnakové špagety
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 37290x
Voňavé cesnakové špagety chutia samotnej alebo ich môžeme pripraviť ako prílohu k vyprážaným masovým nudličkám alebo k mäsu pečenému.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 svazeček | petržlen |
4 - 5 strúčikov | cesnak |
1 balíček | špagety |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
sójová omáčka | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Špagety uvaríme podľa návodu na obale, iba dobu varenia skrátime asi o 4 minúty, než je odporúčané. Špagety nesmie byť mäkké. Uvarené ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cesnak ošúpeme. Petržlen jemne nasekáme. Špagety budeme smažiť postupne, celé množstvo rozdelíme asi na 4 - 5 porcií. Na panvici rozohrejeme trochu oleja, prelisujeme do neho jeden strúčik cesnaku, pridáme jednu porciu špagiet, asi lyžicu nasekaného petržlenu a chvíľu smažíme. Ak neponáhľame, môžeme si špagety osmažiť až dozlata a chrumkava. Pred koncom vyprážanie trochu pokvapkáme cestoviny sójovou omáčkou, okoreníme a premiešame. Týmto spôsobom osmažíme každú porciu scezených špagiet. Vyprážané cesnakové špagety podávame samotnej, vylepšiť ich môžeme nastrúhaným syrom. Vhodné sú aj ako príloha k mäsu.
Komentáre k receptu Vyprážané cesnakové špagety (1 komentár)
-
tobi
08.February 2018 10:36
Jedol som ich nedávno na plese, výborné. Dnes idem vyskúšať, Ďakujem za recept :)