Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážané čakankové puky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3088x
Vyprážané čakankové puky

Netradičné recept na prípravu bielych čekankových pukov, ktoré podávame s jogurtovými omáčkami a vareným zemiakom.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Vyprážané čakankové puky
recept Vyprážané čakankové puky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks biely čakankové puk
2 strúčiky cesnak

podľa chuti:

soľ
mleté biele korenie

podľa potreby:

50g maslo
olej

trojobal:

strúhaná žemľa
1 ks vajcia
hladká múka

Postup prípravy receptu

Biele čakankové puky očistíme od ovadlých listov, vyrežeme opatrne koštiaľ tak, aby sa hlávky nerozpadli. Potom ich vložíme do osolenej vriacej vody a krátko povaríme do polomäkké. To trvá asi 2 - 3 minúty, záleží na veľkosti pukov. Takto pripravenú čakanku ihneď schladíte studenou vodou a necháme odkvapkať. Vychladnutú čakanku ostrým nožom pozdĺžne rozkrojíme na dve polovičky. Cesnak olúpeme, prelisujeme a necháme speniť na masle. Do vlažného masla s cesnakom pridáme soľ, korenie a vychladnuté polovičky čakanky. Potom je obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Čakankové puky smažíme zvoľna na oleji dozlatista. Vyprážané čakankové puky podávame s varenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi. Vhodným doplnkom je cesnakový dip.

Komentáre k receptu Vyprážané čakankové puky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty