Vyprážané čakankové puky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3088x
Netradičné recept na prípravu bielych čekankových pukov, ktoré podávame s jogurtovými omáčkami a vareným zemiakom.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | biely čakankové puk |
2 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
50g | maslo |
olej | |
trojobal: | |
strúhaná žemľa | |
1 ks | vajcia |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Biele čakankové puky očistíme od ovadlých listov, vyrežeme opatrne koštiaľ tak, aby sa hlávky nerozpadli. Potom ich vložíme do osolenej vriacej vody a krátko povaríme do polomäkké. To trvá asi 2 - 3 minúty, záleží na veľkosti pukov. Takto pripravenú čakanku ihneď schladíte studenou vodou a necháme odkvapkať. Vychladnutú čakanku ostrým nožom pozdĺžne rozkrojíme na dve polovičky. Cesnak olúpeme, prelisujeme a necháme speniť na masle. Do vlažného masla s cesnakom pridáme soľ, korenie a vychladnuté polovičky čakanky. Potom je obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Čakankové puky smažíme zvoľna na oleji dozlatista. Vyprážané čakankové puky podávame s varenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi. Vhodným doplnkom je cesnakový dip.