Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážaná pečeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71812x
Vyprážaná pečeň

Pečeň je vhodná nielen ako závarkou do polievky, ale aj na prípravu omáčok alebo vyprážané.

vytlačiť recept Vyprážaná pečeň
recept Vyprážaná pečeň sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg bravčová pečeň

na obalenie:

5 lyžíc strúhanka
mleté čierne korenie
1 ks vajcia
mletá sladká paprika
5 lyžíc hladká múka

podľa chuti:

2 ks paradajka

príloha:

4 ks kyslá uhorka
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Bravčová pečeň dobre odblaníme, umyjeme a nakrájame na plátky. Každý plátok obalíme v hladkej múke, ďalej v rozšľahanom vajíčku s korením a v strúhanke. Môžeme tiež nechať niekoľko plátkov obalených iba v hladkej múke premiešané s korením (čierne korenie, paprika, apod). V rajnice si rozohrejeme olej a vložíme pripravená pečeň. Smažíme je postupne z oboch strán dozlatista. Vyprážané pečeň podávame s pečenými zemiakmi a zemiakovými hranolky. Dopĺňame kyslú uhorkou, nakrájanými paradajkami a najmä nakrájanou cibuľkou. Vhodná je tatárska omáčka alebo dresingy podľa chuti.

Komentáre k receptu Vyprážaná pečeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty