Vyprážaná pečeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72506x
Pečeň je vhodná nielen ako závarkou do polievky, ale aj na prípravu omáčok alebo vyprážané.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | bravčová pečeň |
na obalenie: | |
mletá sladká paprika | |
5 lyžíc | hladká múka |
5 lyžíc | strúhanka |
mleté čierne korenie | |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
2 ks | paradajka |
príloha: | |
1 ks | cibula |
4 ks | kyslá uhorka |
Postup prípravy receptu
Bravčová pečeň dobre odblaníme, umyjeme a nakrájame na plátky. Každý plátok obalíme v hladkej múke, ďalej v rozšľahanom vajíčku s korením a v strúhanke. Môžeme tiež nechať niekoľko plátkov obalených iba v hladkej múke premiešané s korením (čierne korenie, paprika, apod). V rajnice si rozohrejeme olej a vložíme pripravená pečeň. Smažíme je postupne z oboch strán dozlatista. Vyprážané pečeň podávame s pečenými zemiakmi a zemiakovými hranolky. Dopĺňame kyslú uhorkou, nakrájanými paradajkami a najmä nakrájanou cibuľkou. Vhodná je tatárska omáčka alebo dresingy podľa chuti.