Vyprážaná niva
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 57367x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | zrelá niva |
150 g | šunka |
na obalenie: | |
100 g | strúhanka |
50 ml | mlieko |
50 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
2 ks | paradajka |
8 listov | ľadový šalát |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
príloha: | |
tatárska omáčka |
Postup prípravy receptu
Nivu nakrájame asi na 0,5 cm plátky. Polovicu plátkov rozložíme na pracovnú dosku a na každý dáme plátok šunky (detská, bravčová). Prikryjeme druhou polovicou nivy a pritlačíme. Ak máme plátky veľké, rozrežeme je na menšie kocky (max. na veľkosti štvorčeka taveného syra). Vajcia rozšľaháme s mliekom a po častiach zašľaháme múku. Kocky nivy obaľujeme v cestíčku a potom v strúhanke, ktorú dobre pritlačíme. Na rozpálenom oleji kocky sprudka osmažíme dozlatista. Smaženú nivu ihneď podávame. Ako prílohu zvolíme varené zemiaky a na ozdobu mesiačikmi paradajok a listy hlávkového šalátu. Pre gurmánov je ku vyprážané nive samozrejmosťou tatarka.