Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážaná niva

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 57367x
Vyprážaná niva

Nebojte sa osmažiť aj aromatické syry, dnes vyskúšajte nivu.

vytlačiť recept Vyprážaná niva
recept Vyprážaná niva sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g zrelá niva
150 g šunka

na obalenie:

100 g strúhanka
50 ml mlieko
50 g hladká múka
1 ks vajcia

na ozdobu:

2 ks paradajka
8 listov ľadový šalát

podľa potreby:

olej na vyprážanie

príloha:

tatárska omáčka

Postup prípravy receptu

Nivu nakrájame asi na 0,5 cm plátky. Polovicu plátkov rozložíme na pracovnú dosku a na každý dáme plátok šunky (detská, bravčová). Prikryjeme druhou polovicou nivy a pritlačíme. Ak máme plátky veľké, rozrežeme je na menšie kocky (max. na veľkosti štvorčeka taveného syra). Vajcia rozšľaháme s mliekom a po častiach zašľaháme múku. Kocky nivy obaľujeme v cestíčku a potom v strúhanke, ktorú dobre pritlačíme. Na rozpálenom oleji kocky sprudka osmažíme dozlatista. Smaženú nivu ihneď podávame. Ako prílohu zvolíme varené zemiaky a na ozdobu mesiačikmi paradajok a listy hlávkového šalátu. Pre gurmánov je ku vyprážané nive samozrejmosťou tatarka.

Komentáre k receptu Vyprážaná niva (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty