Vyprážaná cuketa s bylinkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 24597x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | väčšia cuketa |
podľa chuti: | |
sušená harissa | |
vegeta | |
korenie tzatziky | |
petržlen | |
chilli vločky | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
strúhanka | |
2 - 3 ks | vajcia |
hladká múka | |
2 štipky | soľ |
Postup prípravy receptu
Cuketu ošúpeme, odkrojíme konce a vydlabeme vnútro (najmä u väčšie cukety). Cuketu nakrájame na 1 - 1,5 cm hrubá kolieska. Pripravíme si korenia. Každé koliesko posypeme len jedným druhom korenia alebo raz bylinku (použijeme čerstvo nasekanou). Môžeme použiť aj zmesi korenia priamo na zeleninu. Necháme odležať hodinu, ale kľudne aj cez noc. Ak korenie obsahuje soľ, pustí nám cuketa vodu, ktorú zlejeme, tiež nám dosť zmäknú, ale nevadí to. Vajcia rozšľaháme so štipkou soli, pri použití čistých byliniek môžeme prisoliť viac. Cuketové kolieska obalíme v múke, vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Stačí obaliť raz. Na hlbšej panvici rozpálime olej a za miernej teploty cuketu smažíme z oboch strán dozlatista. Často obraciame. Smaženú cuketu s bylinkami po vybratí z oleja položíme na papierový obrúsok, ktorý odsaje prebytočný tuk. Smaženú cuketu s bylinkami podávame so zemiakovou kašou a zdobíme použitými bylinkami. Chutí dobre teplá i studená.