Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vyprážaná cuketa s bylinkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24597x
Vyprážaná cuketa s bylinkami

Cuketu v klasickom trojobale oživíme rôznym použitím byliniek.

vytlačiť recept Vyprážaná cuketa s bylinkami
recept Vyprážaná cuketa s bylinkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks väčšia cuketa

podľa chuti:

sušená harissa
vegeta
korenie tzatziky
petržlen
chilli vločky

podľa potreby:

olej na vyprážanie

trojobal:

strúhanka
2 - 3 ks vajcia
hladká múka
2 štipky soľ

Postup prípravy receptu

Cuketu ošúpeme, odkrojíme konce a vydlabeme vnútro (najmä u väčšie cukety). Cuketu nakrájame na 1 - 1,5 cm hrubá kolieska. Pripravíme si korenia. Každé koliesko posypeme len jedným druhom korenia alebo raz bylinku (použijeme čerstvo nasekanou). Môžeme použiť aj zmesi korenia priamo na zeleninu. Necháme odležať hodinu, ale kľudne aj cez noc. Ak korenie obsahuje soľ, pustí nám cuketa vodu, ktorú zlejeme, tiež nám dosť zmäknú, ale nevadí to. Vajcia rozšľaháme so štipkou soli, pri použití čistých byliniek môžeme prisoliť viac. Cuketové kolieska obalíme v múke, vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Stačí obaliť raz. Na hlbšej panvici rozpálime olej a za miernej teploty cuketu smažíme z oboch strán dozlatista. Často obraciame. Smaženú cuketu s bylinkami po vybratí z oleja položíme na papierový obrúsok, ktorý odsaje prebytočný tuk. Smaženú cuketu s bylinkami podávame so zemiakovou kašou a zdobíme použitými bylinkami. Chutí dobre teplá i studená.

Komentáre k receptu Vyprážaná cuketa s bylinkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty