Vylepšená kefírovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 4971x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžica | jedlá soda |
120 g | cukor |
250 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
100 g | polohrubá múka |
1 ks | kefír |
200 ml | olej |
2 lyžice | kakao |
poleva: | |
kokos | |
jahodová marmeláda | |
1 ks | čokoláda na varenie |
1 kelímok | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny na cesto zmiešame, vypracujeme hladké cesto. Kefírové cesto nalejeme na vymastený a krupicou alebo hrubou múkou vysypaný plech. Vložíme do rúry a pečieme pri 170 ° C asi 40 minút. Upečenú kefírovku necháme vychladnúť. Čokoládu na polevu rozpustíme a zmiešame s kyslou smotanou. Vychladnutú kefírovku potrieme marmeládou a čokoládovou polevou. Nakoniec vylepšenú kefírovku posypeme kokosom. Kefírovku dáme vychladiť do chladničky. Vylepšenú kefírovku nakrájame a môžeme podávať.