Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vylepšená kefírovka

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4971x
Vylepšená kefírovka

Recept na skvelú a jednoduchú buchtu.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Vylepšená kefírovka
recept Vylepšená kefírovka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 lyžica jedlá soda
120 g cukor
250 g hladká múka
1 ks vajcia
100 g polohrubá múka
1 ks kefír
200 ml olej
2 lyžice kakao

poleva:

kokos
jahodová marmeláda
1 ks čokoláda na varenie
1 kelímok kyslá smotana

Postup prípravy receptu

Všetky suroviny na cesto zmiešame, vypracujeme hladké cesto. Kefírové cesto nalejeme na vymastený a krupicou alebo hrubou múkou vysypaný plech. Vložíme do rúry a pečieme pri 170 ° C asi 40 minút. Upečenú kefírovku necháme vychladnúť. Čokoládu na polevu rozpustíme a zmiešame s kyslou smotanou. Vychladnutú kefírovku potrieme marmeládou a čokoládovou polevou. Nakoniec vylepšenú kefírovku posypeme kokosom. Kefírovku dáme vychladiť do chladničky. Vylepšenú kefírovku nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Vylepšená kefírovka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty