Vykrajované plnené rožteky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 70694x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | Linecké cesto |
krém: | |
150 g | maslo |
1 plechovka | salka |
50 - 80 g | mleté orechy |
na ozdobu: | |
farebné perličky | |
poleva: | |
1 balíček | čokoláda na varenie |
20 - 30 g | stužený tuk |
Postup prípravy receptu
Ešte pred prípravou základu - lineckých rohlíčky - vyšľaháme krém, aby nám dostatočne zatuhnul. Maslo necháme zmäknúť a potom do neho zašľaháme celú plechovku salka. Pridáme oriešky a šľaháme do zhustnutia. Uložíme do chladu. Linecké cesto rozvaľkáme na hrubý plát a vykrajujeme rožteky (mesiačiky), ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Linecké rohlíčky upečieme vo vyhriatej rúre, dávame pozor, aby sa nám nepripálila. Vychladnuté Linecké rohlíčky začneme zdobiť. Cukrársky sáčok naplníme krémom a na každý z rohlíčky nastriekame vyššiu vrstvu krému. Tú potom ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú sme si vymíchali z čokolády a stuženého tuku. Ozdobíme perličkami. Vykrajovanie plnené rožteky uložíme do chladu a podávame ako cukrovinky a sladkú chuťovku.