Výborný cuketový múčnik
- múčniky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 10106x
Buchta s cuketou pripomínajúce chuť jabĺk - výborná a jednoduchá na prípravu.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
180 g | cukor krupica |
100 ml | slnečnicový olej |
3 ks | vajcia |
350 g | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 lyžička | mletá škorica alebo zmes korenia na jablkový závin |
1 balíček | vanilkový cukor |
1/2 kg | cuketa |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva | |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Vajcia, olej a cukor rozšľaháme a potom pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú cuketu a ostatné sypké ingrediencie. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pomaly pečieme (elektrická rúra 160 ° C, asi 25 minút). Po vychladnutí môžeme Cuketové múčnik poliať čokoládovou polevou alebo len pocukrovat. Poznámka: Používam vždy len čerstvú cuketu - nie mrazenú - a strouhám na tom najväčšom možnom strúhadle. Čím väčšie pevné kúsky cukety to sú, tým lepšie to vyzerá aj chutí - vďaka cukru a škoricu chutí buchta ako jablková.