Výborný cestovinový šalát s pangasiusom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 2736x
Cestovinový šalát je ľahký, sýty a veľmi chutný. Spolu s pangasem a slaninou tvorí vynikajúcu chuť!
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pikantné maslo |
1 balíček | cestoviny |
30 dkg | slanina |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 - 2 ks | paprika |
1 balíček | Pangasius alebo filet |
3 - 5 ks | paradajka |
1 ks | kyslá smotana |
1 štipka | soľ |
1 konzerva | sterilizovaná zelenina |
2 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Najskôr si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode. Tie naďalej v mise zmiešame so zeleninou akéhokoľvek druhu (podľa chuti). Ja kupujem väčšinou jednu konzervu nakladanej zeleniny (kukurica, paprika, hrášok), ďalej pridáme nakrájané paradajka, papriku a cibuľu nasekanú na kocky. Osolíme, okoreníme a zalejeme kyslou smotanou. Niekedy používam cestoviny dvojakého druhu - tmavé i svetlé. Na panvičke medzitým na oleji osmažíme druhú nakrájanú cibuľku. Ďalej pridáme na kocky nakrájanú slaninu a opäť osmažíme. Pridáme pikantné maslo a akonáhle sa rozpustí, pridáme mrazeného pangase. Zakryjeme pokrievkou a necháme ho uvariť domäkka. Sem tam mäso otočíme a ľahko osolíme. Hotový cestovinový šalát potom podávame dohromady spolu s pangasem.