Výborné medovníčky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 45910x
Perníčky nádherne voňajúce medom. A keď je ozdobíme farebnou polevou, budú sa medzi ostatným sladkosťami krásne vynímať.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | hladká múka |
2 ks | vajcia |
200 g | cukor múčka |
1/2 balíčku | korenie do peníků |
1 lyžička | soda |
200 g | med |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
potravinárske farbivo | |
cukor múčka | |
citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Múku zmiešame s cukrom, sódou i korením a všetko preosejeme na dosku. Vo zmesi urobíme jamku a prilejeme tekutý med av hrnčeku rozšľahané vajcia. Rukami vypracujeme nelepivé cesto, ktoré vložíme do sklenenej nádoby a necháme 2 dni v chladničke odležať. Potom cesto na doske doske vyvaľkáme na potrebnú výšku: Na menšie tvary stačí 2 - 3 mm, na väčšie 3 - 4 mm. Formičkami vypichujeme rôzne tvary. Medovníčky pokladáme na plech potretie tukom a pečieme asi 10 minút pri teplote cca 200 ° C. Medovníčky necháme do druhého dňa odpočinúť a až potom je zdobíme treba citrónovou polevou zafarbenú potravinárskym farbivom.