Výborná zelerová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 41984x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | zeler (koreň) |
1 kg | zemiaky |
1 kocka | masox alebo zeleninový bujón |
podľa chuti: | |
100 ml | smotana |
3 guličky | nové korenie |
1 ks | bobkový list |
3 guličky | celý korenie |
podľa potreby: | |
1 l | vriacej voda |
1 lyžička | soľ |
Postup prípravy receptu
Zeler očistíme a ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky. Rovnaké množstvo zemiakov olúpeme a nakrájame na podobné kocky ako celer.Vložíme do vriacej vody, pridáme korenie, masox, osolíme a varíme domäkka. Ja polievku varím v tlakového hrnca cca 30 minút. Po dovarení vyberieme korenie a rozmixujeme - používam tyčový mixér. Pridáme smotanu, môže byť aj kyslá. Zelerovú polievku prehrejeme a prípadne dochutíme podľa potreby. Táto zelerová polievka je krémovitá a naozaj veľmi dobrá. Podávame ju s opečeným chlebom alebo rožkom. Ak vynecháme kocku masoxu a nahradíme ju zeleninovým bujóny, potom je zelerová polievka vhodná aj pre vegetariánov.
Komentáre k receptu Výborná zelerová polievka (1 komentár)
-
Bajo
22.March 2015 10:38
Sem napisajte vaš komentár.