Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vrstvené linecké kolieska

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 14489x
Vrstvené linecké kolieska

Recept z lineckého cukroví a tmavej čokolády - bez krému, marmelády či iné náplne.

vytlačiť recept Vrstvené linecké kolieska
recept Vrstvené linecké kolieska
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

125 g maslo
150 g hladká múka
1 ks vajcia (M)
100 g cukor múčka

podľa potreby:

čokoládová poleva

Postup prípravy receptu

Linecké cesto vypracujeme zo zmäknutého masla, hladkej múky a práškového cukru. Vklepneme aj jedno menšie vajce. Cesto uložíme pred ďalším spracovaním aspon na hodinu odležať do chladničky. Na doske doske vyvaľkáme plát, z ktorej vykrajujeme kolieska dvojaký veľkosti. Linecká kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a na 160 - 170 ° C upečieme do ružova. Necháme vychladnúť. Horkú kvalitné čokoládu rozpustíme a neředíme žiadnym ďalším tukom, vhodné je použiť aj pripravenú polevu v sáčku, ale musí byť tmavá, na svetlom Linz pečive vyzerá najlepšie. Pomocou štetčeka alebo cukrárskeho vrecka nanesieme na spodnej koliesko dosť čokolády a priložíme menšie krúžok. Chvíľu podržíme, poleva nám rýchlo zatuhne, ak je kvalitný. Potom ozdobíme čokoládou podľa fantázie. Vrstvená Linecká kolieska necháme aspoň 7 - 10 dní odležať.

Komentáre k receptu Vrstvené linecké kolieska (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty