Vrstvené linecké kolieska
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 14489x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
125 g | maslo |
150 g | hladká múka |
1 ks | vajcia (M) |
100 g | cukor múčka |
podľa potreby: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Linecké cesto vypracujeme zo zmäknutého masla, hladkej múky a práškového cukru. Vklepneme aj jedno menšie vajce. Cesto uložíme pred ďalším spracovaním aspon na hodinu odležať do chladničky. Na doske doske vyvaľkáme plát, z ktorej vykrajujeme kolieska dvojaký veľkosti. Linecká kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a na 160 - 170 ° C upečieme do ružova. Necháme vychladnúť. Horkú kvalitné čokoládu rozpustíme a neředíme žiadnym ďalším tukom, vhodné je použiť aj pripravenú polevu v sáčku, ale musí byť tmavá, na svetlom Linz pečive vyzerá najlepšie. Pomocou štetčeka alebo cukrárskeho vrecka nanesieme na spodnej koliesko dosť čokolády a priložíme menšie krúžok. Chvíľu podržíme, poleva nám rýchlo zatuhne, ak je kvalitný. Potom ozdobíme čokoládou podľa fantázie. Vrstvená Linecká kolieska necháme aspoň 7 - 10 dní odležať.