Voňavý kapor na grile
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 11161x
Recept na grilovaného kapra s tymianový-cesnakovou príchuťou.
Recept na 5 porcií.
(Recept sa páči celkom 3x)
2 komentáre
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kapor |
marináda: | |
50 ml | olej |
2 vetvičky | tymián |
citrónová šťava | |
4 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kapra umyjeme, očistíme, vypitvú, zbavíme hlavy, plutiev a chvosta. Očistený trup kapra nakrájame na podkovy. Lístočky tymianu jemne usekáme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Pripravíme si marinádu. Cesnak premiešame s olejom, jemne usekaným tymiánom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme marinádou a necháme 2 hodiny rozležet. Rošt potrieme olejom a porcie voňavého kapra grilujeme z každej strany asi 4 minúty a ihneď podávame. Ku grilovanému kapor na rošte s chuťou tymiánu a cesnaku najlepšie chutí čerstvé pečivo a zelenina.
Komentáre k receptu Voňavý kapor na grile (2 komentáre)
-
Vaše méno
16.December 2019 08:53
Vyzerá to chutne
-
patrik gazi
30.August 2014 09:28
Bolo to skvele len som stale citil bahno.