Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Voňavý kapor na grile

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11161x
Voňavý kapor na grile

Recept na grilovaného kapra s tymianový-cesnakovou príchuťou.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Voňavý kapor na grile
recept Voňavý kapor na grile sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks kapor

marináda:

50 ml olej
2 vetvičky tymián
citrónová šťava
4 strúčiky cesnak

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Kapra umyjeme, očistíme, vypitvú, zbavíme hlavy, plutiev a chvosta. Očistený trup kapra nakrájame na podkovy. Lístočky tymianu jemne usekáme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Pripravíme si marinádu. Cesnak premiešame s olejom, jemne usekaným tymiánom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme marinádou a necháme 2 hodiny rozležet. Rošt potrieme olejom a porcie voňavého kapra grilujeme z každej strany asi 4 minúty a ihneď podávame. Ku grilovanému kapor na rošte s chuťou tymiánu a cesnaku najlepšie chutí čerstvé pečivo a zelenina.

Komentáre k receptu Voňavý kapor na grile (2 komentáre)

  • Vaše méno 16.December 2019 08:53

    Vyzerá to chutne

  • patrik gazi 30.August 2014 09:28

    Bolo to skvele len som stale citil bahno.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty