Voňavé a chutné perníčky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63953x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
4 ks | celé vajcia |
650 g | hladká múka |
50 g | maslo |
100 g | med |
250 g | práškový cukor |
1-2 lyžíc | kakao |
2 lyžičky | mleté korenie |
2 lyžičky | jedlej sódy |
poleva: | |
4 kvapky | citrónová šťava |
1 ks | bielok |
180 g | práškový cukor |
Postup prípravy receptu
Najprv zo všetkého pomelieme korenia: škorica, fenikel, aníz, klinčeky. Ďalej preosejeme práškový cukor. Cesto: Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto a môžeme ho ihneď vyvaľkať a vykrajovať potrebné tvary. Malé ozdoby vykrajované z tenkého cesta sa pečú v teplovzdušnej rúre pri teplote 150 ° C cca 5-8 min. Väčšie kusy, vykrajované z hrubšieho plátu je potrebné piecť pri rovnakej teplote 10-12 min. Upečené perníčky ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajcom. Získajú tak potrebný lesk. Poleva: Polevu nikdy nevyšlehávejte, pri zdobení by sa rozpíjela! Polevu len ľahko premiešajte. Naberte ju na lyžicu, mala by veľmi pomaly stekať a na hladine vytvárať čiaru, ktorá zostane za pár sekúnd pevná. Ak je stále riedka, pridávajte cukor.