Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Voňavá bagetka

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64095x
Voňavá bagetka

Veľmi jednoduchá a rýchla chuťovka k dobrému červenému vínu.

vytlačiť recept Voňavá bagetka
recept Voňavá bagetka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 strúčiky cesnak
10 dkg nízkotučný emenál - plátky
1 hrsť petržlen
10 dkg šunka alebo šunkovú salámu
1 štipka soľ
10 dkg rastlín maslo (Rama)
2 lyžičky grilovacie korenie
1 štipka korenie
1 hrsť pažítka
1 ks celozrnná bagetku

Postup prípravy receptu

Odstrihnete si alobal - dvojito podľa veľkosti bagetky. Do tej urobíme šikmé zárezy, ako by sme ju chceli nakrájať, ale rez nedokrojíme - vzniknú nám také kapsičky. Každú kapsu vytrieme maslom, ktoré sme vyšlehali spolu s cesnakom, korením a bylinkami a prípadne okorenili soľou a korením. Potom už len striedavo zastrkujeme plátok syra, plátok šunky a zase plátok syra, plátok šunky a tak až do konca. Alobal potrieme maslom, ktoré nám zostalo, (ešte si necháme trochu na potretie bagetky), položíme bagetku, potrieme povrchu maslom, pevne zabalíme a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a rozpékáme 20 minút. Opatrne otvoríme a bagetku nakrájame naprieč prvým rezom. Tak máme v každom plátku ako syr tak aj šunku. Podávame so zeleninovou oblohou.

Komentáre k receptu Voňavá bagetka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty