Voňavá bagetka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 64095x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 strúčiky | cesnak |
10 dkg | nízkotučný emenál - plátky |
1 hrsť | petržlen |
10 dkg | šunka alebo šunkovú salámu |
1 štipka | soľ |
10 dkg | rastlín maslo (Rama) |
2 lyžičky | grilovacie korenie |
1 štipka | korenie |
1 hrsť | pažítka |
1 ks | celozrnná bagetku |
Postup prípravy receptu
Odstrihnete si alobal - dvojito podľa veľkosti bagetky. Do tej urobíme šikmé zárezy, ako by sme ju chceli nakrájať, ale rez nedokrojíme - vzniknú nám také kapsičky. Každú kapsu vytrieme maslom, ktoré sme vyšlehali spolu s cesnakom, korením a bylinkami a prípadne okorenili soľou a korením. Potom už len striedavo zastrkujeme plátok syra, plátok šunky a zase plátok syra, plátok šunky a tak až do konca. Alobal potrieme maslom, ktoré nám zostalo, (ešte si necháme trochu na potretie bagetky), položíme bagetku, potrieme povrchu maslom, pevne zabalíme a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a rozpékáme 20 minút. Opatrne otvoríme a bagetku nakrájame naprieč prvým rezom. Tak máme v každom plátku ako syr tak aj šunku. Podávame so zeleninovou oblohou.