Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vodní slimáci

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7669x
Vodní slimáci

Recept po prababičce, vhodný ako hlavné jedlo. Uvádzam bezmäsité variant, možno pridať údené, varené guličky z mletého mäsa apod

vytlačiť recept Vodní slimáci
recept Vodní slimáci
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 ml mlieko
3 - 4 lyžíc škrob
3 - 4 lyžíc polohrubá múka
5 ks zemiaky
2 ks cibula

podľa chuti:

1 štipka mleté biele korenie
štipiek soľ
masť na vymazanie

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nastrúhame, z domácich zlejeme vodu, z kupovaných nebýva čo zliate. Zasypeme múkou, škrobom a premiešame. Z cesta Netuhé konzistencie lyžicou tvoríme škorcov (halušky) do vriacej osolenej vody, varíme 10 minút, odstavíme, necháme dôjsť. Nahrejeme panva, vymažeme masťou a takmer nasucho restujeme dozlata nasekanú cibuľu. (Úsporný variant, pre tých čo nehlídají tuk, masť alebo olej podľa chuti.) Zlatú cibuľu zalejeme mliekom, okoreníme soľou, bielym korením, prevarte, stačí pár minút. Vzniknutý sosík má byť niečo medzi omáčkou a šťavou. Scedíme škorcov, pridáme do panvice a dobre premiešame, obalíme v sosíku a môžeme podávať. Vodný špačci chuťou pripomínajú chlpaté knedle, možno ich použiť ako prílohu k iným pokrmom.

Komentáre k receptu Vodní slimáci (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty