Vločkový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 132181x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 lyžice | olej |
20 g | droždie |
200 g | hladká múka |
50 ml | mlieko |
2 hrste | ovsené vločky |
2 lyžičky | soľ |
300 ml | cmar |
1 lyžička | cukor krupica |
150 g | ražná chlebová múka |
2 lyžičky | Rasco |
1,5 lyžice | ocot |
100 g | pšeničná múka |
50 g | špaldová múka |
na ozdobu: | |
1 lyžica | ovsené vločky |
Postup prípravy receptu
Z vlažného mlieka, droždia, cukru a lyžičky hladkej múky pripravíme kvások. Ako vzíde, premiešame v mise všetky sypké suroviny, primiešame tekuté a nakoniec vmiešame vyplývajúci kvások. Cesto dôkladne prepracujeme a necháme vykysnúť. Uprostred doby kysnutia ešte raz prepracujeme. Z vykysnutého cesta buď vlhkou rukou vypracujeme bochník, alebo cestom naplníme chlebovú formu, ozobíme vločkami a upečieme v predhriatej rúre na 200 ° C približne hodinu. Hotový vločkové chlieb vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a môžeme konzumovať.