Vločková polievka so zeleninou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 40321x
Hoci názov polievky znie trochu neatraktívne, výsledok je prekvapivo dobrý. Nehľadiac k celkovým priaznivým účinkom.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
zeler | |
1 štipka | mleté čierne korenie |
2 ks | Mrkva |
100 ml | vývar |
1 ks | kaleráb |
2 ks | zemiaky |
1 štipka | mletá sladká paprika |
1 ks | pór |
1 hrsť | hrasok |
1 štipka | morská soľ |
1 - 2 ks | petržlen |
1 - 2 ks | vajcia |
1 hrsť | ovsené vločky |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a nakrájame. Vločky krátko orestujeme na olivovom oleji, ľahko osolíme, pridáme korenie a papriku. Vložíme nakrájanú zeleninu, cibuľu, mrkvu, pór, petržlen, zeler, kaleráb, zemiaky a hrášok. Krátko orestujeme a zalejeme kuracím alebo zeleninovým vývarom. Vločkových polievku a varíme do mäkka. Polievku nemusíme zahusťovať. Na záver rozklepneme 1 - 2 vajcia podľa množstva polievky, pridáme petržlen a pažítku. Vločkové polievku so zeleninou podávame teplú. Ovsené vločky sa odporúčajú pri vyčerpaní, únave a rekonvalescencii. Navyše obsahujú lecitín, prospešný pre výživu nervov a sú bohatým zdrojom vlákniny.