Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vitello tonnato

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143772x
Vitello tonnato

Výnimočná chuť tohto pokrmu vás uchváti.

vytlačiť recept Vitello tonnato
recept Vitello tonnato sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 ks čierna oliva bez kôstky
2 ks veľké vajcia
- petržlen
150 g tuniak v olivovom oleji
- korenie
- olivový olej
1 lyžica kapary
3 lyžice citrónová šťava
- citrón
- soľ
900 g rolovaná teľacie oblička bez kosti

Postup prípravy receptu

Mäso potrieme olejom, osolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Môžeme ich prikryť alobalom. Pečieme 10 minút v rúre predhriatej na 230 ° C. Potom teplotu znížime na 180 ° C a mäso pečieme ešte hodinu až hodinu a pol. Nakoniec necháme mäso úplne vychladnúť. Šťavu z pekáča zlejeme a odložíme.

Rozmixujeme vajcia sa lyžicou citrónovej šťavy a štipkou soli. Olej z tuniaka doplníme olivovým olejom na 300 ml. Olej potom pridávame za stáleho mixovania po kvapkách do ochutených vajec, kým nevznikne riedka majonéza. Potom pridáme tuniaka a rozmixujeme ho nahladko. Dochutíme citrónovou šťavou, prípadne osolíme a okoreníme.

Studené mäso nakrájame na veľmi tenké plátky. Šťavu z pekáča vešleháme do tuniakovou majonézy. Výsledná omáčka musí byť tekutá.

Časť mäsa rozložíme na tanier, prelejeme omáčkou, na ňu položíme ďalšiu vrstvu mäsa a skončíme omáčkou. Prikryjeme a uložíme na noc do chladničky. Pred konzumáciou vyberieme pokrm z chladničky, obložíme ho olivami, opláchnutými a odkvapkanými kapary, trochou nakrájanej petržlenovej vňate a klinky petržlenu a môžeme podávať.

Zdroj: Slovart - www.slovart.cz

Komentáre k receptu Vitello tonnato (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty