Vitello tonnato
- hlavné chody
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 143772x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | čierna oliva bez kôstky |
2 ks | veľké vajcia |
- | petržlen |
150 g | tuniak v olivovom oleji |
- | korenie |
- | olivový olej |
1 lyžica | kapary |
3 lyžice | citrónová šťava |
- | citrón |
- | soľ |
900 g | rolovaná teľacie oblička bez kosti |
Postup prípravy receptu
Mäso potrieme olejom, osolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Môžeme ich prikryť alobalom. Pečieme 10 minút v rúre predhriatej na 230 ° C. Potom teplotu znížime na 180 ° C a mäso pečieme ešte hodinu až hodinu a pol. Nakoniec necháme mäso úplne vychladnúť. Šťavu z pekáča zlejeme a odložíme.
Rozmixujeme vajcia sa lyžicou citrónovej šťavy a štipkou soli. Olej z tuniaka doplníme olivovým olejom na 300 ml. Olej potom pridávame za stáleho mixovania po kvapkách do ochutených vajec, kým nevznikne riedka majonéza. Potom pridáme tuniaka a rozmixujeme ho nahladko. Dochutíme citrónovou šťavou, prípadne osolíme a okoreníme.
Studené mäso nakrájame na veľmi tenké plátky. Šťavu z pekáča vešleháme do tuniakovou majonézy. Výsledná omáčka musí byť tekutá.
Časť mäsa rozložíme na tanier, prelejeme omáčkou, na ňu položíme ďalšiu vrstvu mäsa a skončíme omáčkou. Prikryjeme a uložíme na noc do chladničky. Pred konzumáciou vyberieme pokrm z chladničky, obložíme ho olivami, opláchnutými a odkvapkanými kapary, trochou nakrájanej petržlenovej vňate a klinky petržlenu a môžeme podávať.
Zdroj: Slovart - www.slovart.cz