Višňový puding
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 60925x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 sklenka | zavárané višne |
2 lyžice | trstinový cukor |
3 dl | višňová šťava z kompótu |
2 dl | polotučné mlieko |
1 balíček | smotanový pudingový prášok |
na ozdobu: | |
zavárané višne |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si misky, ktoré prepláchneme studenou vodou. Zavárané višne zlejeme, dáme si zvlášť ovocie a šťavu. Množstvo kompótovaných višní rozdelíme na väčšie a menšie polovicu. Z mlieka, višňovej šťavy a pudingového prášku si za stáleho miešania pripravíme puding, najlepšie sa mi osvedčil smotanový, ktorý nenaruší ovocnú chuť. Počas varenia prisypeme aj trstinový cukor, stačí menej, puding by mal zostať nakyslejší. Až nám pekne zhustne, odstavíme a necháme dôjsť. Premiešavame a necháme trochu vychladnúť. Na dno misiek (množstvo asi na 2 - 3 porcie) rozdelíme kompótové višne bez šťavy, prelejeme pudingom a ozdobíme višňami, ktoré sme si odložili. Necháme zatuhnout. Višňový puding podávame zastudena.