Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Višňový perník

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61218x
Višňový perník

Rýchly a dobrý recept na netradičné perník.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Višňový perník
recept Višňový perník sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 lyžíc Granko

cesto:

100 g smotana
160 g trstinový cukor
450 g polohrubá múka
1 štipka soľ
150 g višňový džem
1 ks kypriaci prášok do perníka
350 g mlieko
50 g kandizovaná pomarančová kôra
3 lyžice hrozienka
3 lyžice olej
1 lyžička perníkovej korenie
1 ks vajcia
50 g mliečna čokoláda

Postup prípravy receptu

Čokoládu nasekáme. Hrozienka sparíme a necháme odkvapkať. Vyšší plech vyložíme papierom na pečenie. Teplovzdušnú rúru rozohrejeme na 150 ° C. Smotanu zmiešame s mliekom a rozmiešame, v tekutine rozmiešame višňový džem, kakao a olej. Potom pridáme zvyšné suroviny, pričom čokoládu, kandizované ovocie a hrozienka vmiešame tesne pred naliatím na plech. Cesto na višňový perník dôkladne premiešame. Rovnomerne ho rozleje na plech. Višňový perník vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Upečený višňový perník necháme trochu vychladiť a ozdobíme ho podľa chuti a fantázie. Dobrá je čokoládová alebo višňová poleva. Perník bude vďaka lekvári veľa sladký, takže je možné ubrať množstvo cukru. V tom prípade uberiete aj trochu mlieka.

Komentáre k receptu Višňový perník (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty