Višňová nepečená torta
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 135377x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | detské piškóty |
2 ks | vanilkový cukor |
1 pohár | višňový kompót |
2 ks | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
šľahačka | |
Granko | |
poleva: | |
0,5 l | kompotová šťava |
3 lyžice | cukor |
1 balíček | višňový puding |
Postup prípravy receptu
Smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Višne umyjeme a vykôstkujeme. Detské piškóty narovnáme na dno tortovej formy, potrieme kyslou smotanou, pridáme ďalšiu vrstvu piškót aj smotany. Poukladáme vypeckovanými višňami. V kastrůlku uvaríme podľa návodu na obale puding, ale miesto mlieka použijeme kompotovou šťavu. Vzniknutú hmotu rozotrieme na pripravený základ, necháme vychladnúť a uložíme najlepšie cez noc do chladničky. Pred podávaním môžeme, ale nemusíme ozdobiť šľahačkou a posypať Granko.