Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vínna cibuľová polievka so syrovým toastom

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 1894x
Vínna cibuľová polievka so syrovým toastom

Jednoduchý recept na Cibulačka s vínom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Vínna cibuľová polievka so syrovým toastom
recept Vínna cibuľová polievka so syrovým toastom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 dl suché červené víno
50 g sadlo
soľ
1 l mäsový vývar
500 g cibula
1 ks pór

príloha:

1 ks veka
250 g eidam
50 g maslo

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme, nakrájame na pol kolieska tak, aby sa rozpadla na jednotlivé prúžky. V hrnci rozpustíme masť, vsypeme cibuľu a osmažíme dozlatista. Prilejeme víno (já použila Zweigeltrebe), cibuľa zmení farbu na temne fialovú a zalejeme mäsovým vývarom. Necháme asi 10 minút riadne prevariť. Podľa chuti osolíme a odstavíme. Do polievky nasypeme na prúžky nakrájaný pór. Medzitým plátky sendviča jemne namažeme maslom, veľa posypeme najemno nastrúhaným eidamu a zapečieme v rúre asi 3 - 4 minúty pri 180 ° C, až sa syr rozpustí. Syrové toasty podávame k vínovej cibulačce ako prílohu.

Komentáre k receptu Vínna cibuľová polievka so syrovým toastom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty