Viedenský zákusok
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 70871x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,25 l | pomarančový džús |
2 lyžice | rum |
cesto: | |
4 ks | vajcia |
0,5 balíčku | prášok do pečiva |
250 g | cukor |
2 dl | mlieko |
2 dl | olej |
1 ks | vanilkový cukor |
300 g | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva | |
1 balíček | piškóty |
náplň 1: | |
6 lyžíc | cukor |
1 l | pomarančový džús |
80 g | škrobová bozkáva |
náplň 2: | |
1 ks | vanilkový pudingový prášok |
1 ks | vanilkový cukor |
300 ml | mlieko |
125 g | maslo |
3 lyžice | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vmiešame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne dosť riedke cesto, ktoré nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme do ružova pri 200 ° C asi 10 minút. Pripravíme si krém. Z džúsu, škrobovej múčky a cukru uvaríme hustú kašu, a ešte teplú nalejeme na vychladnutý plát cesta. Krém necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme druhý krém. Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding. Maslo ušľaháme s cukrom a po častiach zašľaháme vlažný puding. Natrieme na vychladnutý 1. krém. Piškóty namáčame do džúsu zmiešaného s rumom a skladáme na múčnik. Nakoniec pocákáme polevou. Viedenský zákusok necháme v chlade poriadne stuhnúť. Potom ho nakrájame a rozdelíme na tanieriky a môžeme servírovať.