Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Viedenský zákusok

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 67188x
Viedenský zákusok

Recept na vynikajúci zákusok ku káve aj pre návštevu.

vytlačiť recept Viedenský zákusok
recept Viedenský zákusok sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice rum
0,25 l pomarančový džús

cesto:

1 ks vanilkový cukor
0,5 balíčku prášok do pečiva
4 ks vajcia
300 g polohrubá múka
250 g cukor
2 dl mlieko
2 dl olej

na ozdobu:

1 balíček piškóty
čokoládová poleva

náplň 1:

80 g škrobová bozkáva
6 lyžíc cukor
1 l pomarančový džús

náplň 2:

300 ml mlieko
1 ks vanilkový pudingový prášok
3 lyžice cukor múčka
1 ks vanilkový cukor
125 g maslo

Postup prípravy receptu

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vmiešame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne dosť riedke cesto, ktoré nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme do ružova pri 200 ° C asi 10 minút. Pripravíme si krém. Z džúsu, škrobovej múčky a cukru uvaríme hustú kašu, a ešte teplú nalejeme na vychladnutý plát cesta. Krém necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme druhý krém. Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding. Maslo ušľaháme s cukrom a po častiach zašľaháme vlažný puding. Natrieme na vychladnutý 1. krém. Piškóty namáčame do džúsu zmiešaného s rumom a skladáme na múčnik. Nakoniec pocákáme polevou. Viedenský zákusok necháme v chlade poriadne stuhnúť. Potom ho nakrájame a rozdelíme na tanieriky a môžeme servírovať.

Komentáre k receptu Viedenský zákusok (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2016 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt