Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Viedenská roštenka

  • hlavné chody
  • německá kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 168894x
Viedenská roštenka

Klasické viedenské jedlo plné cibule.

vytlačiť recept Viedenská roštenka
recept Viedenská roštenka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice olivový olej
800 g hovädzie roštenka
250 ml mäsový vývar
soľ
80 g maslo
2 lyžice hladká múka
5 ks cibuľa (väčšia)
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Cibule olúpeme. Jednu nakrájame nadrobno a zvyšok nakrájame na jemné kolieska. V tomto prípade je lepšie použiť strúhadlo na uhorky alebo iný krájač na plátky. Mäso odblaníme, očistíme na nakrájame na 4 rovnaké plátky. Tie osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme kolieska cibule a zvoľna je na miernom ohni smažíme dozlata. Môžeme použiť taky fritovací hrniec a cibuľu smažiť v ňom. Bude chrumkavejšia. Medzitým môžeme pracovať ďalej. Na hrubostenné panvici rozpálime olej, sviečkovej sprudka z oboch strán restujeme asi 2 minúty a ihneď ich zabalíme do alobalu. Do panvice dáme cibuľu na kocky, zaprášime ju múkou a osmažíme ju dozlatista. Prilejeme vývar a omáčku varíme ako zhustne. Potom ju osolíme a okoreníme. S korením nešetríme. Zlatistú sladkú cibuľu necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Sviečkovej rozdelíme podľa porcií na taniere, prelejeme ich omáčkou z výpeku a obložíme je cibuľkou. Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek podobe a šalát.

Komentáre k receptu Viedenská roštenka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty