Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Viedenská roštenka 1

  • hlavné chody
  • rakouská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68644x
Viedenská roštenka 1

Skvelý obed z hovädzieho mäsa vhodný na slávnostné príležitosti.

vytlačiť recept Viedenská roštenka 1
recept Viedenská roštenka 1 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g cibula
4 plátky roštenka
2 lyžice hladká múka
1/4 l olej
1 štipka korenie
1/8 l mäsový vývar

podľa potreby:

1 štipka soľ

Postup prípravy receptu

Mäso potrieme olejom a pečieme, až keď dosiahne izbovú teplotu. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska, rozdelíme na krúžky a poprášime múkou. Olej zahrejeme v panvici a po malých dávkach na ňom cibuľu orestujeme do hneda. Osmaženej cibuľu necháme odkvapkať na mriežke a osolíme ju. Mäso vložíme do rozpálenej panvice a sprudka opekáme každú stranu asi minutu.Teplotu znížime na stredný stupeň a roštenky prepečie do ružova, ochutíme soľou a korením. Vypečenou šťavu uvoľníme mäsovým vývarom, zmiešame so šťavou zo steakov , ochutíme, prelejeme roštenky. Cibuľu v panvici krátko prehrejeme a posypeme s ňou mäso. Ako príloha sú vhodné opečené zemiaky a nakladané uhorky.

Komentáre k receptu Viedenská roštenka 1 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty