Viedenská roštenka 1
- hlavné chody
- rakouská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 68644x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | cibula |
4 plátky | roštenka |
2 lyžice | hladká múka |
1/4 l | olej |
1 štipka | korenie |
1/8 l | mäsový vývar |
podľa potreby: | |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Mäso potrieme olejom a pečieme, až keď dosiahne izbovú teplotu. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska, rozdelíme na krúžky a poprášime múkou. Olej zahrejeme v panvici a po malých dávkach na ňom cibuľu orestujeme do hneda. Osmaženej cibuľu necháme odkvapkať na mriežke a osolíme ju. Mäso vložíme do rozpálenej panvice a sprudka opekáme každú stranu asi minutu.Teplotu znížime na stredný stupeň a roštenky prepečie do ružova, ochutíme soľou a korením. Vypečenou šťavu uvoľníme mäsovým vývarom, zmiešame so šťavou zo steakov , ochutíme, prelejeme roštenky. Cibuľu v panvici krátko prehrejeme a posypeme s ňou mäso. Ako príloha sú vhodné opečené zemiaky a nakladané uhorky.