Vianočné orechy
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 30736x
Ďalšie variant toľko obľúbených orechov, tentoraz s vôňou škorice a orechové-rumové plnkou.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
170 g | cukor krupica |
300 g | hladká múka |
210 g | maslo |
mletá škorica | |
25 g | kakao |
plnka: | |
100 g | mleté vlašské orechy |
100 g | maslo |
150 g | cukor múčka |
rum | |
1 ks | žĺtok |
100 g | piškóty |
Postup prípravy receptu
Z uvedených ingrediencií spracujeme cesto a necháme ho uležať v chladničke, pokojne do druhého dňa. Uleželé cesto plníme do formičiek, ktoré nie je potrebné vymazávať. Orechy pečieme približne na 170 ° C 12 - 13 minút. Pripravíme si plnku. Piškóty namočíme do rumu. Vymiešame žĺtok s cukrom a maslom, pridáme rozmočený piškóty, orechy a trieme tak dlho, až je plnka hladká. Plnkou plníme vychladnuté orechy a zlepujú k sebe. Vianočné orechy môžeme ozdobiť alebo dať do papierových košíčkov.