Vianočná rybia polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 165670x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
korenie celý | |
1,25 l | voda |
soľ | |
1 ks | menšia cibuľa |
1,5 lyžice | polohrubá múka |
vnútornosti kapra | |
muškátový kvet | |
4 lyžice | koreňová zelenina krájaná na tenké rezance |
zelená petržlenová vňať | |
1,5 lyžice | maslo |
1 ks | hlava z kapra |
Postup prípravy receptu
Rozpolíme rybie hlavu, odstránime žiabre a oči. Hlavu umyjeme a vložíme do hrnca s osolenou vodou. Hlavu musíme uvariť do mäkka.
Do hrnca dáme 1 / 2 lyžice masla a osmažíme na nej zľahka zeleninu. Pridáme vnútornosti, ktoré sme očistili a pokrájeli na menšie kúsky. Podusíme, zalejeme vývarom z hlavy, aby bola zelenina is vnútornosťami bola potopená a povaríme 10 až 15 minút. Pripravíme si svetlú zápražku zo zvyškov masla a múky, ktorú potom zalejeme vývarom z hlavy, rozmiešame a 15 minút varíme.
Vývar s zápražkou precedíme k zelenine, polievku okoreníme muškátovým kvetom, pridáme mäso obranné z hlavy a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Polievku podávame s opečenými kockami žemle alebo chleba.