Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vianočná rybia polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 165670x
Vianočná rybia polievka

Vnútornosti a hlava kapra sa skvele hodí na prípravu polievky.

vytlačiť recept Vianočná rybia polievka
recept Vianočná rybia polievka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

korenie celý
1,25 l voda
soľ
1 ks menšia cibuľa
1,5 lyžice polohrubá múka
vnútornosti kapra
muškátový kvet
4 lyžice koreňová zelenina krájaná na tenké rezance
zelená petržlenová vňať
1,5 lyžice maslo
1 ks hlava z kapra

Postup prípravy receptu

Rozpolíme rybie hlavu, odstránime žiabre a oči. Hlavu umyjeme a vložíme do hrnca s osolenou vodou. Hlavu musíme uvariť do mäkka.

Do hrnca dáme 1 / 2 lyžice masla a osmažíme na nej zľahka zeleninu. Pridáme vnútornosti, ktoré sme očistili a pokrájeli na menšie kúsky. Podusíme, zalejeme vývarom z hlavy, aby bola zelenina is vnútornosťami bola potopená a povaríme 10 až 15 minút. Pripravíme si svetlú zápražku zo zvyškov masla a múky, ktorú potom zalejeme vývarom z hlavy, rozmiešame a 15 minút varíme.

Vývar s zápražkou precedíme k zelenine, polievku okoreníme muškátovým kvetom, pridáme mäso obranné z hlavy a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Polievku podávame s opečenými kockami žemle alebo chleba.

Komentáre k receptu Vianočná rybia polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty