Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vianočná rybia polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 164944x
Vianočná rybia polievka

Vnútornosti a hlava kapra sa skvele hodí na prípravu polievky.

vytlačiť recept Vianočná rybia polievka
recept Vianočná rybia polievka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
1 ks menšia cibuľa
1,5 lyžice polohrubá múka
vnútornosti kapra
muškátový kvet
4 lyžice koreňová zelenina krájaná na tenké rezance
zelená petržlenová vňať
1,5 lyžice maslo
1 ks hlava z kapra
korenie celý
1,25 l voda

Postup prípravy receptu

Rozpolíme rybie hlavu, odstránime žiabre a oči. Hlavu umyjeme a vložíme do hrnca s osolenou vodou. Hlavu musíme uvariť do mäkka.

Do hrnca dáme 1 / 2 lyžice masla a osmažíme na nej zľahka zeleninu. Pridáme vnútornosti, ktoré sme očistili a pokrájeli na menšie kúsky. Podusíme, zalejeme vývarom z hlavy, aby bola zelenina is vnútornosťami bola potopená a povaríme 10 až 15 minút. Pripravíme si svetlú zápražku zo zvyškov masla a múky, ktorú potom zalejeme vývarom z hlavy, rozmiešame a 15 minút varíme.

Vývar s zápražkou precedíme k zelenine, polievku okoreníme muškátovým kvetom, pridáme mäso obranné z hlavy a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Polievku podávame s opečenými kockami žemle alebo chleba.

Komentáre k receptu Vianočná rybia polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty