Vianočná krémová rybia polievka s hráškom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 12215x
Krémová rybacia polievka s hráškom je tradičným receptom, ktorý môže obohatiť Vaše štedrovečerné menu.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
120 g | zelený hrášok |
50 g | maslo |
120 g | varené zemiaky |
150 ml | smotany |
2 ks | vajcia |
150 g | koreňová zelenina |
60 g | cibula |
500 g | rybie orez |
muškátový kvet | |
soľ | |
podľa chuti: | |
muškátový kvet |
Postup prípravy receptu
Pripravte si rybí vývar - varte v osolenej vode rybie orez, vnútornosti a cibuľu. Po scedení vývaru oberte a nakrájajte rybie mäso a vnútornosti. Nastrúhanú koreňovú zeleninu a nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte a zadusia na masle, pridajte muškátový kvet a zalejte rybím vývarom. Varte po dobu 15 minút, až zelenina zmäkne. Pridajte časť hrášku, na jemno nastrúhané varené zemiaky. Krátko povarte a tyčovým mixérom dôkladne rozmixujte. Pridajte smotanu, obrané kúsky mäsa a posekanú petržlenovú vňať a môžete podávať.