Vežičky z maslových sušienok
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 78115x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 balíčkov | guľaté maslové sušienky |
krém: | |
50 g | cukor múčka |
100 g | maslo |
70 ml | vaječný likér |
1 balíček | vanilkový puding |
50 g | cukor krupica |
3 dl | mlieko |
2 balíčky | vanilkový cukor |
1/2 kocky | mäkký tvaroh |
podľa chuti: | |
rumová esencia | |
Škorica | |
podľa potreby: | |
čokoládová poleva | |
Banán |
Postup prípravy receptu
Z mlieka, cukru krupice a pudingového prášku zvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a vaječný likér vymiešame do peny. Pudingový krém zmiešame s maslovými krémom a tvarohom. Vyšľaháme do peny. Pridáme škoricu a rumové esenciu. Krémom plníme cukrársky sáčok, striekajú na maslová kolieska. Vežičky vrstvíme. Môžeme si vytvoriť vežičku iba z dvoch koliesok. Najvyššie vyzerajú 3 kolieska - 2 vrstvy krému. Navrstvené kolieska môžeme stříknout krémom aj na horný okraj sušienky. Banán olúpeme a nakrájame na kolieska. Kolieska banánu kladieme do stredu hornej sušienky. Čokoládovú polevu nanášame na hornej koliesko, zaplnime celú zvyšnú plochu sušienky. Môžeme pokryť aj celý banán, záleží na našej fantázii. Vežičky z maslových sušienok necháme pár hodín vychladiť, aby sušienky trochu zmäkli a nasiakli chuť krému. Potom podávame.