Veronikine tiramisu
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 46922x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
na ozdobu: | |
1 lyžica | kakaový prášok |
náplň: | |
400 g | smotana na šľahanie |
15 lyžíc | vaječný likér |
1 balíček | detské piškóty |
500 g | Lučina |
podľa chuti: | |
1 lyžička | mletá škorica |
50 ml | rum |
4 lyžice | cukor múčka |
podľa potreby: | |
1 hrnek | silná instantná káva |
Postup prípravy receptu
Silnú instantnú kávu s rumom a škoricou po zaliatí necháme vychladnúť. Vyšľaháme do husta šľahačku. Môžeme ju ušľahať na dvakrát. Pripravíme si krém. Lučina, práškový cukor a vaječný likér ručne rozmiešame v miske do jemného krému, pridáme do husta vyšlehanou šľahačku. Spolu šľaháme do dokonalého spojenia všetkých ingrediencií. Detské piškóty jednotlivo smáčíme v pripravenej káve a kladieme na dno suché kazety, napr od zmrzliny. Po pokrytie dna vrstvou máčených piškót lyžicou návrším vrstvu náplne. Ľahko vyrovnáme povrch, vyplníme rohy, ak je miska hranatá. Ďalšia vrstva je jednotlivo máčených piškót a opäť ďalšia vrstva náplne. Posledná vrstvou je náplň. Uhladíme povrch, vyplníme rohy, ozdobne posypeme kakaom a dáme do chladničky zatuhnout. Veroničino tiramisu podávame ako rezy.