Bravčové medailónky s ovocnými špízy
- hlavné chody
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 147048x
Recept na slávnostný obed. Medailónky z bravčovej panenky v kombinácii s ovocným špíz a kari omáčkou. Ovocie môžeme kombinovať podľa chuti.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 ml | smotana na šľahanie |
1 ks | cibula |
mletý farebný korenie | |
1 ks | kivi |
soľ | |
2 lyžičky | karí korenie |
2 lyžičky | solamyl |
600 g | bravčová panenka |
1 ks | pomaranč |
3 lyžice | olej |
4 ks | jahoda |
1 ks | Banán |
200 ml | vývar |
Postup prípravy receptu
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame cez vlákno na medaiolonky. Zľahka ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ich opečieme na oleji - z každej strany asi 3 minúty. Vyberieme ich z panvice a uchováme v teple.
Kivi, banán a pomaranč olúpeme, jahody umyjeme. Ovocie rozkrájame na približne rovnako veľké kúsky, ktoré napichujeme na špajle. Ovocné špízy tiež rýchlo opečieme na panvici a pridáme k bravčovým medailonkům.
Na omáčku olúpeme cibuľku, nasekáme ju na drobné kocky a opražíme vo výpeku na panvici spolu s karí korením. Zalejeme vývarom a zahustíme škrobovou múčkou, ktorú rozmiešame v troške vody. Omáčku zjemníme smotanou.
Medailónky servírujeme sa špízy a preliate omáčkou. Vhodnou prílohou som zemiaky alebo ryža.
Foto: Profimedia.cz