Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Veľkonočný baránok

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 173337x
Veľkonočný baránok

Takto sa pečie veľkonočný baránok u nás už po mnoho rokov a má vždy veľký úspech.

vytlačiť recept Veľkonočný baránok
recept Veľkonočný baránok sa mi páči
(Recept sa páči celkom 8x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

240 g polohrubá múka
1 balíček vanilkový cukor
200 g cukor krupica
1 lyžica citrónová šťava
4 ks bielok
štipiek citrónová kôra
4 ks žĺtok
2 ks vajcia

na ozdobu:

1 ks lieskové orechy
2 ks mandle

poleva:

1 ks bielok
100 g cukor múčka
1 lyžička citrónová šťava

Postup prípravy receptu

Do misy dáme vajcia, žĺtky, cukry, citrónovú kôru a šťavu a všetko vyšľaháme do peny. Do tejto peny zľahka vmiešame múku a nakoniec aj pevný sneh ušľahaný z bielkov. Rúru predhrejeme na 190 ° C. Formu na baránka dôkladne vymažeme tukom, vysypeme hrubú múku, pripravené cesto do nej vlejeme a formu zaklopíme. Baránka upečieme do ružova a ešte horúceho vyklopíme. Keď baránok vychladne, vyšľaháme bielok s práškovým cukrom a po kvapkách do polevy zašľaháme citrónovú šťavu. Vzniknutú polevou baránka nazdobíme, mandle použijeme ako oči, lieskový oriešok ako nos. Veľkonočného baránka ozdobíme mašľou a naaranžujeme na sviatočný stôl.

Komentáre k receptu Veľkonočný baránok (1 komentár)

  • katka 01.April 2015 18:23

    velmi sa mi paci.Dakujem,vyskusam.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty