Veľkonočný baránok z piškótového cesta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 34407x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
rum | |
1 lyžička | kypriaci prášok |
120 g | cukor krupica |
1 ks | vanilkový cukor |
4 ks | vajcia |
1 hrsť | hrozienka |
4 lyžice | horúca voda |
1 hrsť | orechy |
4 lyžice | olej |
200 g | polohrubá múka |
podľa potreby: | |
strúhanka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky ušľaháme na tuhý sneh. Žĺtky šľaháme s oboma cukry, horúcou vodou a pridávame olej. Ľahko vmiešame múku s kypriacim práškom, sekané orechy, hrozienka namočené v rumu a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Piškótové cesto vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Priklopíme druhou polovicou formy a baránka pečieme na 180 ° C asi 40 minút. Po upečení baránka opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť. Veľkonočného piškótového baránka zdobíme podľa fantázie.