Veľkonočný baran
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 34519x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | prášok do pečiva |
1 ks | vanilkový cukor |
3 ks | vajcia |
1 hrnek | polohrubá múka |
1 hrnek | mlieko |
1 hrnek | cukor kryštál |
1 hrnek | hladká múka |
2 lyžice | rum |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny zmiešame v miske do hromady a vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do maslom vymazanej a múkou riadne vysypanej formy baránka. Veľkonočného barana pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 ° C asi 45 minút. Po upečení necháme barana vo forme vychladnúť. Opatrne vyklopíme barana z formy. Hrozienkami nalepíme oči. Zaviažeme mašľu okolo krku.