Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Veľkonočné zemiaky so slaninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63059x
Veľkonočné zemiaky so slaninou

Rýchly recept vhodný pre tých, ktorí majú radi špenát a zemiaky.

vytlačiť recept Veľkonočné zemiaky so slaninou
recept Veľkonočné zemiaky so slaninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g mrazený špenát
1 strúčik cesnak
4 ks zemiaky
1 lyžica maslo
8 plátkov anglická slanina
10 dkg tvrdý syr

podľa chuti:

Rasco
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Použijeme mrazený špenát, preto nezabudnime špenát vytiahnuť z chladničky, aby nám rozmrzl. Väčšie zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a očistíme kefkou pod tečúcou vodou. Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu a varíme približne 20 minút. Medzitým si pripravíme špenát, ktorým budeme plniť uvarené zemiaky. Cesnak ošúpeme, umyjeme a prelisujeme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak, špenát a dusíme približne 10 minút. Nakoniec špenát osolíme a okoreníme. Uvarené zemiaky zlejeme a necháme pár minút vychladnúť. Potom zemiaky pozdĺžne rozpolíme a trochu vydlabeme. Tvrdý syr nakrájame na malé kocky. Začneme plniť zemiaky a to tak, že na dno dáme pár kociek syra, potom špenát a nakoniec do špenáte vtlačíme štyri kocky syra. Naplnené zemiaky oviniete plátkom anglickej slaniny a vložíme do zapekacej misy, ktorú sme zľahka vymazali olejom. Misu s veľkonočnými zemiaky vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút. Veľkonočný zemiaky so slaninou ihneď podávame. Pokrm môžeme doplniť čerstvým šalátom.

Komentáre k receptu Veľkonočné zemiaky so slaninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty