Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Veľkonočná špenátová roláda

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8086x
Veľkonočná špenátová roláda

Roláda, ktorú robíme každý rok na Zelený štvrtok.

vytlačiť recept Veľkonočná špenátová roláda
recept Veľkonočná špenátová roláda
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

3 lyžice hrubá múka
soľ
1 balíček mrazený Špenátový pretlak
3 ks vajcia

náplň:

1 ks cibula
mleté čierne korenie
soľ
4 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Špenátový pretlak necháme rozmraziť, zlejeme z neho vodu a dáme do misy. Pridáme 3 žĺtky, 3 lyžice hrubej múky, soľ a zamiešame. Potom pridáme sneh vyšlehaný z 3 bielkov a rozotrieme na plech. Najvyššie použijeme papier na pečenie, ktorý trochu potrieme masťou (maslom) a posypeme múkou, upečená roláda potom pôjde lepšie sloupnout. Veľkonočný špenátové roládu pečieme asi na 180 ° C, kým nie je na povrchu ľahko zlatistá. Medzitým si na cibuľke usmažíme 4 vajcia, osolíme , okoreníme a rozotrieme na upečenú roládu. Roládu zatočíme a necháme ju na chvíľu odpočinúť, aby vychladla a stuhla. Hotovú veľkonočné špenátové roládu krájame na plátky a podávame s houskovým knedľou a hubové omáčkou.

Komentáre k receptu Veľkonočná špenátová roláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty