Veľkonočná špenátová roláda
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 8086x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
3 lyžice | hrubá múka |
soľ | |
1 balíček | mrazený Špenátový pretlak |
3 ks | vajcia |
náplň: | |
1 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
4 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Špenátový pretlak necháme rozmraziť, zlejeme z neho vodu a dáme do misy. Pridáme 3 žĺtky, 3 lyžice hrubej múky, soľ a zamiešame. Potom pridáme sneh vyšlehaný z 3 bielkov a rozotrieme na plech. Najvyššie použijeme papier na pečenie, ktorý trochu potrieme masťou (maslom) a posypeme múkou, upečená roláda potom pôjde lepšie sloupnout. Veľkonočný špenátové roládu pečieme asi na 180 ° C, kým nie je na povrchu ľahko zlatistá. Medzitým si na cibuľke usmažíme 4 vajcia, osolíme , okoreníme a rozotrieme na upečenú roládu. Roládu zatočíme a necháme ju na chvíľu odpočinúť, aby vychladla a stuhla. Hotovú veľkonočné špenátové roládu krájame na plátky a podávame s houskovým knedľou a hubové omáčkou.