Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Veľkonočná plnka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 167667x
Veľkonočná plnka

K Veľkej noci patria plnka! Tahle je z údeného mäsa a žihľavy a pozor, použite naozaj rožky, veka má inú chuť!

vytlačiť recept Veľkonočná plnka
recept Veľkonočná plnka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

  soľ
2 kg rožky
1200 g vajcia
200 g žihľavy
2 kg krkovička údená
  korenie mleté
1 l vývar údený
  cesnak

Postup prípravy receptu

Uvaríme domäkka údené mäso nesmie sa ale rozpadať. Vyberieme a necháme vychladnúť. Precedíme vývar a necháme tiež vychladnúť. Rožky a mäso nakrájame na kocky, vajcia zmiešame s vývarom, osolíme a okoreníme, dochutíme cesnakom. Všetko namočíme do vývaru rožky s údeným mäsom. Dáme do vymastenej formy alebo pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre až povrch zozlatne a plnka stuhne.

Komentáre k receptu Veľkonočná plnka (1 komentár)

  • Jozef Kubala 25.March 2014 09:36

    Fantázia robím to už mnoho rokov.............a pridám do plnky a bylinu medvedí cesnak

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt