Veľkonočná plnka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 169650x
K Veľkej noci patria plnka! Tahle je z údeného mäsa a žihľavy a pozor, použite naozaj rožky, veka má inú chuť!
(Recept sa páči celkom 4x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
2 kg | rožky |
1200 g | vajcia |
200 g | žihľavy |
2 kg | krkovička údená |
korenie mleté | |
1 l | vývar údený |
cesnak |
Postup prípravy receptu
Uvaríme domäkka údené mäso nesmie sa ale rozpadať. Vyberieme a necháme vychladnúť. Precedíme vývar a necháme tiež vychladnúť. Rožky a mäso nakrájame na kocky, vajcia zmiešame s vývarom, osolíme a okoreníme, dochutíme cesnakom. Všetko namočíme do vývaru rožky s údeným mäsom. Dáme do vymastenej formy alebo pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre až povrch zozlatne a plnka stuhne.
Komentáre k receptu Veľkonočná plnka (1 komentár)
-
Jozef Kubala
25.March 2014 09:36
Fantázia robím to už mnoho rokov.............a pridám do plnky a bylinu medvedí cesnak