Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Veľkonočná plnka z údenín

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71587x
Veľkonočná plnka z údenín

Výborná plnka, je chutná teplá i studená.

vytlačiť recept Veľkonočná plnka z údenín
recept Veľkonočná plnka z údenín
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrsť strúhanka
1 hrsť mladé lístky žihľavy
1/2 l mlieko
100 g slanina
4 ks rožok
4 ks vajcia
500 g údené mäso
1 snítka petržlen

podľa chuti:

muškátový kvet
mleté čierne korenie
nové korenie
soľ

podľa potreby:

2 lyžice maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Údené mäso uvaríme, necháme vychladnúť a naporcuje na kocky. Rožky nakrájame na kocky. Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme nakrájané mäso a rožky. Mierne osolíme, okoreníme, ochutíme utlučeným novým korením a muškátovým kvetom. Žihľava sparíme vriacou vodou, spolu s petržlenovou vňaťou nadrobno nasekáme a pridáme do plnky. Všetko dôkladne premiešame. Ak je plnka ešte riedka, pridáme strúhanku. V opačnom prípade svlažíme mliekom. Pekac vymastíme maslom, na dno rozložíme plátky slaniny a na ne narovnáme plnku. Slaninu môžeme rozložiť aj na povrch. Veľkonočný plnku z údenín pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre.

Komentáre k receptu Veľkonočná plnka z údenín (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty