Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Veľkonočná plnka 4

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69572x
Veľkonočná plnka 4

Nadýchaná veľkonočné plnka s údeným mäsom a vajcami varenými na tvrdo.

vytlačiť recept Veľkonočná plnka 4
recept Veľkonočná plnka 4
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibule menšie
10 ks rožok
1 ks pór
500 ml mäsový vývar studený
500 g údené mäso
1 štipka korenie celý čierny
8 ks vajcia
3 lyžice žihľava
1 štipka nové korenie
3 lyžice pažítka
maslo a strúhanka
1 štipka korenie
1 ks Mrkva
1 štipka soľ
3 ks vajcia natvrdo
1 štipka bobkový list
3 lyžice petržlen

Postup prípravy receptu

Príprava vývaru: Údené mäso umyjeme a vložíme do hrnca so studenou vodou. Mrkva oškrabeme a umyjeme. Cibuľu oloupeme.Mrkev a cibuľu vložíme do hrnca s mäsom a vodou. Pridáme korenie a na miernom ohni varíme, až je mäso mäkké. Medzitým uvaríme 3 vajcia na tvrdo. Nakrájame rožky na plátky a pór na jemné krúžky. Varené vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska. Pekáčik vymažeme maslom a vysypeme jemnou strúhankou. Uvarené mäso vyberieme z vývaru a nakrájame na kúsky. Pol litra prochladlého vývaru scedíme do misy a vložíme do neho nakrájané rožky. V miešame mäso a pór. Okoreníme sekanými bylinkami, korením a soľou. Osem surových vajec oddelíme od žĺtkov, ktoré vpracujeme do zmesi. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do pripravenej hmoty. Do pekáča rozprestrieme polovicu plnky. Potom povrch pokladieme varenými vajcami a na povrch opäť rozotrieme druhú polovicu zmesi. Pečieme v stredne horúcej rúre do ružova. Vychladnuté nakrájame na porcie. Podávame so zeleninou.

Komentáre k receptu Veľkonočná plnka 4 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt