Veľkonočná plnka 2
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 132640x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1 misek | mladej žihľavy |
6 - 8 ks | rožok |
20 - 30 dkg | mäkký saláma |
5 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
vegeta | |
soľ | |
podľa potreby: | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Rožky nakrájame a prelejeme mliekom, aby zmäkli. Saláma, najlepšie šunkovú, nakrájame na drobné kocky. Žihľavy očistíme a nasekáme. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Do rozmočených rožkov vmiešame salámu, žihľavy a žĺtky. Základ plnky ochutíme vegetu, korením a prípadne aj soľou. Dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý prekladaním vpracujeme do plnky. Hotovú veľkonočnú plnku rozložíme do pripraveného pekáča a vložíme do predhriatej rúry. Veľkonočnú plnku pečieme 45 - 60 minút. Záleží na výške plnky.