Vegetariánsky šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 26820x
Recept na šalát, ktorý kľudne podávame ako hlavný chod. S pečivom alebo toast sa hodí k studenej večeru.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
limetková šťava | |
6 - 8 ks | reďkovky |
1 ks | červená paprika |
1 ks | zelená paprika |
soľ | |
100 - 150 g | eidam (30%) |
olivový olej | |
drhnutie estragón | |
2 - 3 listov | bielej kapusty |
na ozdobu: | |
drvené čili |
Postup prípravy receptu
Čerstvú zeleninu poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Z kapusty odstránime vrchné listy a odrežeme tvrdú časť. Odlúpnite pár listov a rozkrájame na rezančeky. Reďkovky nakrájame na kúsky, rovnako tak oba druhy paprík. Syr nakrájame na kocky, môžeme použiť plátkový i vcelku. V miske zeleninu premiešame a pokvapkáme olivovým olejom, limetkovou šťavou a primiešame syrové kocky. Zasypeme drhnutým estragónom a podľa chuti osolíme. Vegetariánsky šalát podávame ako hlavný chod. Dobre chutí s opečenými toasty alebo hrianka. Zdobíme nadrceným chilli. Recept je na 2 porcie vegetariánskeho šalátu.