Vegetariánsky boršč
- polievky
- ruská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 68793x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | červená repa |
30 g | paradajkový pretlak |
5 lyžíc | maslo |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 ks | cibula |
200 g | hlávková kapusta |
100 g | Mrkva |
1 štipka | soľ |
2 balíčky | sójové kocky |
2 lístky | bobkový list |
1 lyžica | ocot |
5 guličiek | celý korenie |
2 l | voda |
1 štipka | cukor |
Postup prípravy receptu
Sójové kocky zalejeme vodou, osolíme (prípadne ochutíme vegetu), pridáme korenie, bobkový list a dáme variť. Mrkva očistíme a nakrájame spolu s kapustou na rezance. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Repu nakrájame na rezance a podusíme s mrkvou a kapustou na osmaženej základu z masla, cibule a pretlaku. Keď je zelenina mäkká, precedíme do nej vývar so sójovými kockami. Do boršč pridáme kyslú smotanu a podľa potreby ochutíme octom a cukrom.