Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vegetariánske zapekané zemiaky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9835x
Vegetariánske zapekané zemiaky

Takto pripravené zemiaky nemajú chybu. Sú rýchlo hotové a pór by ste v nich nepoznali.

vytlačiť recept Vegetariánske zapekané zemiaky
recept Vegetariánske zapekané zemiaky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžice grilovacie korenie
1/2 kelímku smotana na šľahanie
200 g balkánsky syr
150 g mozzarella
1 ks biela paprika
3 - 4 lyžíc olivový olej
provensálske korenie
1 kg zemiaky
1 ks veľký pór

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na nie úplne tenké plátky. Celý pór nakrájame na kolieska, očistenú papriku na prúžky. Mozzarellu zlejeme a nakrájame na plátky. Balkánsky syr nastrúhame alebo lepšie rozdrobíme. Pripravíme si zapekaciu misku. Zemiaky vhodíme do hlbokej panvice na rozpálený olej, posypeme grilovacím korením a osmažíme za občasného premiešania. Asi po 10 minútach prisypeme všetok pór a opäť asi 5 minút propékáme. Keď sú zemiaky zlatisté, odstavíme. Zemiaky s pórom vsypeme do zapekacej misky a roztiahneme po celej ploche pekáča. Posypeme provensálskym korením a medzi zemiaky vtlačíme mozzarellové plátky. Posypeme balkánskym syrom a znovu provensálskymi bylinkami. Pokladieme tenkými prúžkami papriky. Vegetariánske zemiaky dáme do rúry vyhriatej na 170 ° C a pečieme asi 25 - 30 minút. V polke pečenia ešte prelejeme smotanou. Vegetariánske zapekané zemiaky podávame ešte teplé treba sa sterilizované uhorky. Pór osmaženej a zapečený v recepte pripomína chuť kapusty.

Komentáre k receptu Vegetariánske zapekané zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty