Vegetariánske zapekané zemiaky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 9835x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžice | grilovacie korenie |
1/2 kelímku | smotana na šľahanie |
200 g | balkánsky syr |
150 g | mozzarella |
1 ks | biela paprika |
3 - 4 lyžíc | olivový olej |
provensálske korenie | |
1 kg | zemiaky |
1 ks | veľký pór |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na nie úplne tenké plátky. Celý pór nakrájame na kolieska, očistenú papriku na prúžky. Mozzarellu zlejeme a nakrájame na plátky. Balkánsky syr nastrúhame alebo lepšie rozdrobíme. Pripravíme si zapekaciu misku. Zemiaky vhodíme do hlbokej panvice na rozpálený olej, posypeme grilovacím korením a osmažíme za občasného premiešania. Asi po 10 minútach prisypeme všetok pór a opäť asi 5 minút propékáme. Keď sú zemiaky zlatisté, odstavíme. Zemiaky s pórom vsypeme do zapekacej misky a roztiahneme po celej ploche pekáča. Posypeme provensálskym korením a medzi zemiaky vtlačíme mozzarellové plátky. Posypeme balkánskym syrom a znovu provensálskymi bylinkami. Pokladieme tenkými prúžkami papriky. Vegetariánske zemiaky dáme do rúry vyhriatej na 170 ° C a pečieme asi 25 - 30 minút. V polke pečenia ešte prelejeme smotanou. Vegetariánske zapekané zemiaky podávame ešte teplé treba sa sterilizované uhorky. Pór osmaženej a zapečený v recepte pripomína chuť kapusty.