Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Veľkonočný piškótový baranček

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 165780x
Veľkonočný piškótový baranček

Každý má na veľkonočného baránka svoj recept. Kto ale nemá, môže skúsiť ten náš.

vytlačiť recept Veľkonočný piškótový baranček
recept Veľkonočný piškótový baranček sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo na vymastený
citrónová kôra strúhaná
200 g práškový cukor
180 g hrubá múka
hrubá múka na vysypanie
4 lyžice horúca voda
4 ks vajcia
1 ks vanilkový cukor

Postup prípravy receptu

Najskôr si poriadne vymastíme obe polovičky formy na baránka a obe aj vysypeme hrubou múkou, prípadne strúhankou. Tiež si oddelíme žĺtky od bielkov.

Ušľaháme do peny žĺtky s práškovým cukrom a počas šľahania pridávame po lyžiciach horúcu vodu (alebo mlieko). Potom pomaly prisypeme vanilkový cukor, citrónovú kôru a přesátou múku. Nakoniec zľahka začneme vmiešať sneh zo 4 bielkov.

Cesto vlejeme do hlavnej časti formy (vodorovné) a priklopíme druhým dielom formy. Pečieme v stredne vyhriatej forme zhruba 40 - 50 minút. Jestli si nebudete istí, či máte upečené, môžete hornú časť formy odklopiť a skúsiť špajlí. Ak je cesto upečené, vytiahnete špajli čistú.

Keď aj napriek dobrej vymazanie a vysypanie formy baránok aj napriek tomu nejde vyklopiť, nezúfajte. Stačí, keď položíte na preklopeniu formu mokrú vyžmýkaný utierku.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Veľkonočný piškótový baranček (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty