Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vdolky s lekvárom

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 141170x
Vdolky s lekvárom

Sladké vdolky s lekvárom má snáď rád každý! Tieto sú s troškou rumu, ktorý sa však počas vyprážania vyparí, preto je bez obáv môžeme dať aj deťom.

vytlačiť recept Vdolky s lekvárom
recept Vdolky s lekvárom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olej

cesto:

soľ
50 g cukor krupica
500 g polohrubá múka
300 ml mlieko
3 ks vaječný žĺtok
50 g maslo
30 g droždie
1 lyžica rum
1 balíček vanilkový cukor

na ozdobu:

kyslá smotana

na potření:

lekvár

Postup prípravy receptu

Najprv si v hrnčeku pripravíme kvások pomocou droždia, trochy cukru a časti mlieka. Kvások nalejeme do misy a pridáme k nemu mlieko sa žĺtky, rozpustené maslo, rum, po častiach zamiešame múku a cukor a pridáme štipku soli. Z ingrediencií vypracujeme vláčne cesto a necháme ho kysnúť. Až cesto približne zdvojnásobí objem, rozvaľkáme ho na 2cm silný plát a pomocou pohára vykrojíme kolieska, prikryjeme je utierkou a necháme ďalej kysnúť. Do vzniknutých bochníkov po vykysnutí urobíme jamku a ihneď ich vyprážame v oleji z oboch strán dozlatista. Dbáme na dostatok tuku, aby boli vdolky vždy z polovice ponorené. Po vypražení môžeme vdolky podľa chuti mazať tvarohom, lekvárom, prípadne marmeládou a navrch je ozdobíme kopčekom smotany.

Komentáre k receptu Vdolky s lekvárom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty