Vdolky od babičky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 25772x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
25 dkg | droždie |
250 ml | vlažné mlieko |
1 štipka | soľ |
500 g | hladká múka |
1 lyžička | cukor |
Postup prípravy receptu
Urobíme si kvások z trochy vlažného mlieka, cukru, droždie a necháme ho vzísť. Potom kvások pridáme do múky. Pridáme jedno vajce, zvyšné mlieko štipku soli a urobíme cesto. Cesto necháme chvíľku oddýchne. Z cesta tvoríme malé placky s hrúbkou asi 3 mm a smažíme zľahka z oboch strán. Nakoniec vdolky potrieme lekvárom, posypeme tvarohom a navrch dáme bobeček kyslej smotany. Vdolky môžeme zdobiť aj tak, ako ich máme radi. Vdolky podávame najlepšie ihneď.